Vuoden libristi 2015

Urda Stenius Akateemisen Kirjakaupan Helsingin myymälästä on valittu Vuoden 2015 libristiksi. Palkinnon myöntävät Libro ry, Kirjavälitys Oy ja Kirjakauppasäätiö. Libristi-nimeke edellyttää kirjakauppa-alan ammattitutkinnon suorittamista.

Vuoden libristiä valitessaan raati kiinnitti huomiota ehdokkaiden koulutukseen ja ammattitaitoon kirja-alalla, aktiivisuuteen omassa työssään ja Libro ry:n toiminnassa sekä esimerkilliseen kirjantuntemukseen.

Kirjallisuus, kulttuuri ja luonto

Urda viihtyy kirjojen ja kulttuurin parissa myös vapaa-aikanaan. Hän seuraa aktiivisesti ruotsinkielistä kirjallisuutta – toista kotimaistakaan unohtamatta – ja  myös useita muita kulttuurin osa-alueita. Hän viihtyy luonnossa niin marja- tai sienimetsässä kuin meren äärelläkin. Uimavedet ovat Urdalle riittävän lämpimiä ympäri vuoden, kuuluuhan myös talviuinti hänen harrastuksiinsa. Myös puutarhanhoito on lähellä Urdan sydäntä, satoakin urbaaneilta viljelmiltä tulee ihan mukavasti.

Rauhallinen ja varma ote

Libristi Urda Stenius on työskennellyt Akateemisen Kirjakaupan palveluksessa jo pitkään. Hän on ammattitaitoinen ja luotettava kirjaihminen, jonka suosituksista asiakkaat varmasti löytävät itselleen kiinnostavaa luettavaa. Urda toimii rauhallisella otteella vaikka pyörremyrskyssä ja hänen huumorintajuista ja ihmisläheistä tapaansa työskennellä on ilo katsella.

Vuoden 2015 libristi Urda Stenius palkittiin kunniakirjalla, Libristin kirjapöllö-patsaalla sekä 1500 euron stipendillä. Palkinto jaettiin kirja-alan Pohjoismaisilla Opintopäivillä 12.6.2015 Helsingissä.

Onnea Urda!

urda