Svenska BMF – vuosikokous Malmössa 16.4.2016

malm_1

Kajsa ja Laura nykyisestä hallituksesta (aiemman Uudenmaan paikallisosaston johtokunnan jäsenet) osallistuivat BMF vuosikokoukseen Malmössä.
Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen on Ruotsin kirjakaupoissa työskentelevien järjestö, Libron sisarjärjestö siis (http://svbmf.se). Suomesta oli kutsuttu kaksi edustajaa vieraaksi kokousta seuraamaan. Tanskalaisilla ja ruotsalaisilla on ollut perinteenä vierailla toistensa vuosikokouksissa. Ruotsin BMF kokoustaa joka toinen vuosi Tukholmassa, joka toinen vuosi joko Malmössä tai Göteborgissa. Nyt oli Malmön isännöintivuoro, ohessa Kajsan ja Lauran matkapäiväkirja!

 

malm_2

Saavuimme lauantaiaamuna Malmöön. Ennen kokousta oli hyvin aikaa tutustua kaupunkiin. Kävimme muun muassa St. Petrin kirkossa.

malm_3

Valmistauduimme kokoukseen hotellilla ja paketoimme Libron tuliaiset. Suuntasimme kello neljäksi kokoukseen ravintola Gamla Brogatanin kabinettiin.

BMF:n puheenjohtaja Jesper avasi kokouksen. Kokouksessa valittiin seuraavan kauden hallitus, esiteltiin paikallispiirien edellisvuoden toimintaa, käsiteltiin piirien tilannetta, tulevaa toimintaa ja talousasioita ym. vuosikokoukseen kuuluvia asioita aika perinteiseen tapaan. Osallistujia oli melkein parikymmentä. Ruotsissa haasteena on jäsenten vähäinen määrä ja jäsenten korkea ikä. Kokouksen vanhin oli 89-vuotias mirrikaulainen herrasmies – ja varsin pirteä vitsiniekka!

malm_4

Kokouksen päätyttyä osallistujat esittelivät itsensä muille ja kertoivat työhistoriastaan. Mukana oli monta pitkän uran tehnyttä ja eri kirjakaupoissa työskenteleviä jäseniä. Tanskasta oli tänä vuonna 4 vierasta. Valitettavasti vastaava toiminta on Tanskassa hiipunut niin paljon, että toiminta on päätetty lakkauttaa. Tanska aikoo kuitenkin yrittää järjestää heidän vastuullaan olevat Pohjoismaiset opintopäivät 2018.

malm_5

Kokouksen jälkeen tarjottiin 3 ruokalajin illallinen viineineen. Pääruoaksi turskaa (tai härkää).

malm_6

Ruotsista lähetettiin paljon terveisiä suomalaiskollegoille!

malm_7

Pohjoismainen yhteistyö jatkuu sosiaalisessa mediassa.

malm_8

Osa porukasta lähti vielä istumaan iltaa keskustaan. Menimme erääseen pubiin Lilla Torgilla. Terassilla olisi jo tarennut, mutta vapaata pöytää ei löytynyt, lauantai-ilta  kun oli saanut ihmiset liikkeelle.

malm_9

Sunnuntaina oli päivä aikaa käyskennellä kaupungilla. Kävimme mm. upeassa kirjastossa, jossa vanha ja uusi arkkitehtuuri yhdistyivät hienosti. Henning Larsenin suunnittelema moderni ja valoisa laajennusosa valmistui vuonna 1999 vanhemman, 1900-luvun alun rakennuksen jatkoksi. Päivän pääkohde oli kuitenkin Slottsholmen ja Malmöhus-linnan museot, jonne kuljimme viihtyisän Slottsparkenin läpi. Osa puista oli jo kukassa!

malm_10

Malmöhusin linna on vanha renessanssilinna, joka on muutettu toimivaksi museokokonaisuudeksi. Linnassa oli mm. akvaario, taidemuseo ja linnan historiaa esittelevä osasto. Täällä menisi helposti koko päivä! Taidemuseossa oli kokoelmanäyttely 60-80-lukujen (poliittisesta) taiteesta. Eräässä museon tilassa oli esillä Johan Bävmanin “Swedish Dads” -valokuvanäyttely.

http://malmo.se/Kultur–fritid/Kultur–noje/Museer–utstallningar/Malmo-Museer/Aktuella-utstallningar/Slottsholmen.html)

http://malmo.se/Kultur–fritid/Kultur–noje/Museer–utstallningar/Malmo-Museer/Aktuella-utstallningar/Slottsholmen/Malmohus-slott.html

http://www.johanbavman.se/swedish-dads/

BMF:n uuden hallituksen järjestäytymiskokous oli sovittu heti sunnuntaiksi – ja sattumalta Malmöhusin ravintolaan! Kävimme tervehtimässä heitä ja kiittämässä edellisillasta.

malm_11

Ennen lentokentälle lähtöä kävimme hampurilaisiin erikoistuneessa ravintolassa Tusen&2. Valinnanvaraa ja erikoisia makuyhdistelmiä riitti! Cheddaria ja Jack Daniels bbq-kastiketta, brietä ja ruusumarmeladia….

malm_12

Matkustimme junalla Juutinrauman yli Kööpenhaminan lentokentälle. Onneksi sää oli nyt suosiollinen ja sillalta näkyi hienot maisemat kauas aavalle merelle – tulomatka kun oli ollut suuri pettymys, koska silloin ikkunasta näkyi vain harmaa sumuseinämä ja siltarakenteita!

Matka oli mielenkiintoinen ja oli lohdullista huomata, että muillakin yhdistyksillä Pohjoismaissa on samoja haasteita kuin Suomen Librossa. Nyt kaikki librolaiset värväämään uusia jäseniä ja ennen kaikkea ottamaan osaa kivoihin tapahtumiimme!

Terveisin, Laura ja Kajsa