Vuoden libristi 2016

 

Vuoden Libristi 2016

 

Johanna Vartiainen-Rissanen Suomalaisen Kirjakaupan Kampin myymälästä on valittu Vuoden 2016 libristiksi.

Palkinnon myöntävät Libro ry, Kirjavälitys Oy ja Kirjakauppasäätiö. Libristi-nimeke edellyttää kirjakauppa-alan ammattitutkinnon suorittamista.
Vuoden libristiä valitessaan raati kiinnitti huomiota ehdokkaiden koulutukseen ja ammattitaitoon kirja-alalla, aktiivisuuteen omassa työssään ja Libro ry:n toiminnassa sekä esimerkilliseen kirjantuntemukseen.

Rakkaudesta kirjallisuuteen

Johanna on todellinen kirjanystävä, joka seuraa ja lukee paljon nykykirjallisuutta, ja on aina ajan tasalla uusimmista julkaisuista. Filosofian maisterin koulutuksen tuoma kirjallisuushistorian tuntemus ja analysointikyky tekevät hänestä todellisen osaajan – hän tuntee eri genrejen klassikot ja kirjallisuuden kaanonin. Johanna on paljasjalkainen stadilainen, jonka sivistys kumpuaa aidosta kiinnostuksesta kirjallisuuteen ja kulttuuriin.

Suosituksia asiakasta kuunnellen

Libristi Johanna Vartiainen-Rissanen on työskennellyt Suomalaisessa Kirjakaupassa pitkään eri tehtävissä. Hänen suosituksiinsa luottavat asiakkaat seuraavat Johannaa myymälästä toiseen ja käyvät usein vaihtamassa kirjakuulumisia ja lukukokemuksia luottolibristinsä kanssa. Hän on todellinen kirjakauppias, josta huokuu aito kiinnostus kirjaan ja kirja-alaan. Johanna löytää nopeasti asiakkaan etsimät kirjat ja osaa suositella asiakkaan mieltymyksiin sopivan tai puuttuvalle kirjalle korvaavan teoksen. Työtovereilleen Johanna on korvaamaton kirjallisuuden tietopankki ja arvostettu kollega.

Johanna on myös Libro ry:n pitkäaikainen aktiivi, jonka tarkka ja pitkäjänteinen ote on ollut korvaamaton osa järjestön toimintaa. Vapaa-ajallaan Johanna harrastaa kulttuuririentojen lisäksi myös monipuolisesti liikuntaa.

Vuoden 2016 libristi Johanna Vartiainen-Rissanen palkittiin kunniakirjalla, Libristin kirjapöllö-patsaalla sekä 1500 euron stipendillä. Palkinto jaettiin kirja-alan Toimialapäivässä Vantaalla 24.5.2016.

Onnea Johanna!