Tutustuminen Tacticiin 8.6.2016

Librolaiset viettivät kivan keskiviikkoillan Tactic Publishingin vieraana Kasarmikadulla. Kustantamo oli muuttanut uusiin tiloihin remontin jälkeen keväällä. Valoisia huoneita ja hienoja näkymiä kaupungin katoille ja Kasarmitorille!

Toimistotiloihin tutustumisen jälkeen kustantamon Micke, Mia ja Annu kertoivat yrityksestä ja sen monista tuotteista. Ilta oli informatiivinen ja monille Tacticin korkea kotimaisuusaste ja kansainvälisyys tulivat yllätyksenä. Tactic on perheyritys pääpaikkanaan Pori. Yritys aloitti vuonna 1967 tuomalla maahan lapsuutemme ilon Kimblen! Peli sai nimensä 60-luvulla suositun Takaa ajettu- tv-sarjan päähenkilöstä, jonka nimi oli Dr Richard Kimble. Joku tiesi kertoa, että Ruotsissa kuulemma pelataan ihan lällärisäännöillä, joiden mukaan kierroksen aloitukseen ei tarvita numeroa 6. Noppakuplan naksahduksen ja pelin junnaamisen aiheuttamat ärsytys ja turhautuminen ovat siis naapurimaassa täysin vieraita tunne-elämyksiä. Mutta varmaa tietoa tästä ei ole, saattaa olla urbaanilegenda..

Tactic Publishing toimii Helsingissä ja julkaisee kotimaisia ja käännettyjä puuha-, väritys-, tehtävä-, askartelu- ja oppimiskirjoja. Tuotteet olivat laadukkaita ja monissa oli tosi kivannäköinen kuvitus. Aikuisten tarrakirjat lienevät seuraava kova juttu…..

Mutta se showroom! Aikuiset löysivät siellä sisäisen lapsensa ja hihkuivat ihastuksesta pehmolelutornien, puuhakirjojen, pelien ja lelujen värikkäässä maailmassa. Oi! Vau! Mulle toi, eiku toi!

Suuri osa Tacticin tuotteista suunnitellaan ja tehdään Suomessa ja yrityksellä on myyntikonttorit useissa maissa, kuten Ranskassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Puolassa. Hämmästyimme siitä, että Ranskassa pelataan kovin innokkaasti Mölkkyä. Tai no, petankin ainoan vaatimuksen eli osumatarkkuuden lisäksi Mölkyssä vaaditaan myös taktikointia ja monipuolisempaa tähtäämistä! Tacticin tehdas ja varasto sijaitsevat Porissa, ja tehtaalla tuotetaan vuosittain pinokaupalla lautapelejä markkinoille! Hieno työllistämiskapasiteetti suomalaiselle luovuudelle sekä paperi- ja pahvitehtaille (Tactic on luonut sellaisenkin helmen kuin Alias…). Jotkut tuotteet tuotetaan ulkomailla ja lisenssituotteitakin on paljon. Esimerkiksi kierrätysmuovista tehdyt Green Toys -lelut tulevat Yhdysvalloista. Suosituin maahantuotu tuote ainakin alakouluikäisten parissa taitaa olla Ty-pehmolelut. Librolaiset ihastuivat erityisesti sympaattiseen hylkeeseen.

Esittelyiden jälkeen nautimme kreikkalaistyylistä iltapalaa viinien kera ja vietimme iltaa rennosti seurustellen. Hauskaa oli, Libro kiittää illasta!