Libron 110-vuotisjuhlat 1.9.2016

 

Libron 110-vuotista historiaa juhlittiin iloisissa merkeissä 1.9.2016 SKS:n juhlasalissa Hallituskadulla.

 

Osallistujia oli kuutisenkymmentä ja osa oli pukeutunut toiveemme eli kirjallisen teeman mukaisesti. Joukossa oli ainakin papin rouva, musta morsian, neiti Marple, city-Robin Hood, Kellopeliappelsiinin Alex, Dorian Gray, Peter Pan, Terry Pratchett ja jopa kaksi Arthur Dentiä – juhlijoilla ei tässä todellisuudessa ollut siis todellakaan mitään hätää!

 

Alkumaljat kohotettiin heti kello kuuden jälkeen Eiran tervetuliaissanojen saattelemana. SKS:n väki piti napakan esittelyn kustantamosta ja kiinnostavasta tuotannostaan. Tietokirjailijat Tuula Uusi-Hallila ja Anne Helttunen kertoivat juuri painosta tulleesta kirjastaan Sitaattien salat. Se avaa tuttujen ilmaisujen, termien ja nimien taustoja ja on erittäin tarpeellinen teos kaikille kielellisestä ja kulttuurisesta sivistyksestä kiinnostuneille. Onneksi juhlavieraat saivat oman kappaleensa läksiäislahjaksi…

 

Kolme juhlapuhujaa toivat iltaan sekä asiallista että hauskaa sisältöä. “Nalle” kertoi viihdyttävästi päätymisestään kirja-alalle ja muun muassa vaikuttimistaan osallistua kirjakauppakouluun. (Täältä voit lukea koko tarinan!)

 

Kyrön lakonisen huumorin sävyttämä puhe loihti esiin menestyshahmon synnyn ja kehityksen.

 

Tohtori Numminen – kuten Nalle kunnioittavasti häneen viittasi – kertoi ystävästään Pentti Saarikoskesta. Numminen ja Saarikoski kävivät filosofisia keskusteluja (muun muassa ainakin yrittivät keskustella kielestä, jota kumpikaan ei osannut) ja viettivät erinäisiä pitkiä päiviä kaupungilla. Erään kerran iltamyöhällä jossakin ravitsemusliikkeessä Nummisen muistutettua syömisen tarpeellisuudesta halusi Saarikoski tilata yhden nakkimakkaran. Koska ravintolalla ei ollut nakkimakkaroita, oli henkilökunnan lähdettävä  sellaista (taksilla?) hakemaan – ja hinta oli sitten tietenkin moninkertainen ravintolan tarjoamaan lounaaseen verrattuna!

 

Libro halusi muistaa ystävällisiä ja auttavia tahoja tunnustuksella ja kiittää näin yhteistyöstä. Ystäväpöllö-rintamerkit ja kukat ojennettiin Eini Stenbergille ja Markus Lähdesniemelle.

 

Kirja-aiheinen tietovisa oli suosittu ja voiton vei Tuija huipputuloksella 13/15! Pukukilpailussa voittajaksi äänestettiin Peter Panina seikkaillut Laura.

 

Elävästä musiikista vastasi Vinolempi. Alkuillan rauhallisemman setin jälkeen tempo nousi. Etenkin vanhojen hittibiisien timanttinen sikermä veti tanssilattian täyteen!
Vietimme kivan illan, joten kiitos kaikki juhla- ja kutsuvieraat, järjestävät tahot ja esiintyjät osallistumisestanne!

 

Libro 110v. 1.9.2016