Kiitos kirjasta -kirjallisuuspalkinto Heidi Köngäkselle

Heidi Köngäs on pokannut vuoden 2018 Kiitos kirjasta -kirjallisuuspalkinnon kirjallaan Sandra.

Palkintolautakunnan mukaan Köngas kuvaa Sandrassa koskettavasti Suomen sisällissodan mielettömyyttä ja kärsimyksiä sekä naisia, jotka ovat vaikuttaneet historian kulkuun. Kirja kuvaa vuoden 1918 tapahtumia naisen näkökulmasta, ja kirjan sivuilta lukija aistii kirjan keskiössä olevien naisten ja lasten nälän, hädän ja vilun.

Köngäs on helsinkiläinen taiteen moniosaaja. Hän on kirjoittanut kuusi romaania ja kolme lastenkirjaa sekä ohjannut ja tuottanut lukuisia draamasarjoja ja tv-elokuvia. Köngäksen viides romaani Dora, Dora oli vuonna 2012 Finlandia-palkintoehdokkaana. Köngäs on voittanut vuosien varrella Venla-, KOURA- ja Telvis-palkinnon.

Kiitos kirjasta -palkinnon jakaa vuosittain Kirjakauppaliitto ry, Libro ry ja Suomen kirjastoseura ry.

 

Heidi Köngäksen kirjallinen tuotanto:

Romaanit
Luvattu (2000)
Vieras mies (2002)
Hyväntekijä (2006)
Jokin sinusta (2008)
Dora, Dora (2012)
Hertta (2015)
Sandra (2017)

Lastenkirjat
Henkselirouva ja hänen koiransa Korkki (2010)
Henkselirouva ja Pusu-Sammakko (2011)
Henkselirouva ja sinivärinen Pupu (2013)