Vuoden 2018 libristi on Riitta Kähkönen

Riitta Kähkönen Akateemisen kirjakaupan Kirjatalon myymälästä on valittu Vuoden 2018 libristiksi. Vuoden libristi -palkinnon myöntävät Libro ry, Kirjavälitys Oy ja Kirjakauppasäätiö. Libristi-nimeke edellyttää kirjakauppa-alan ammattitutkinnon suorittamista.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden rautainen ammattilainen

Libristi Riitta Kähkönen on työskennellyt Akateemisessa kirjakaupassa 24 vuotta eri tehtävissä. Hän on lasten- ja nuorten kirjallisuuden asiantuntija, joka osaa tarvittaessa myydä myös muuta kirjallisuutta kaunokirjallisuudesta tietoon. Tällä hetkellä hän toimii lasten- ja nuortenkirjojen tuotealuevastaavana.

Kähkönen seuraa aktiivisesti kirja-alaa ja on toiminut kirja-alan luottamustehtävissä, kuten Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon esiraadissa sekä Libro ry:n hallituksessa useammalla kaudella. Riitta on tunnettu loistavasta asiakaspalvelustaan, ja hänellä on useita kanta-asiakkaita, jotka pyytävät suosittelunsa nimenomaan häneltä. Kun Riitta on tekemässä kauppoja, hersyvä nauru kuuluu kollegoillekin. Työtovereilleen Riitta on työyhteisön hyvän hengen ylläpitäjä: hänen kykynsä löytää asioista niiden valoisat puolet on kantanut kollegoja läpi tuulistenkin aikojen.

Vapaa-ajallaankin Riitta on kulttuurin suurkuluttaja, rakkaimpina harrastuksena teatteri, lukeminen ja käsityöt.

Vuoden libristiä valitessaan raati kiinnitti huomiota ehdokkaiden koulutukseen, ammattitaitoon kirja-alalla, aktiivisuuteen omassa työssään ja Libro ry:n toiminnassa sekä esimerkilliseen kirjallisuuden tuntemukseen.

Vuoden 2018 libristi Riitta Kähkönen palkittiin kunniakirjalla, Libristin kirjapöllöpatsaalla sekä 1500 euron stipendillä. Palkinto jaettiin kirja-alan Toimialapäivässä Helsingissä 23.5.2018.

Libristi on kirjakaupan kilpailuvaltti

Osaava, ammattitaitoinen ja työstään innostunut henkilökunta on kirjakaupan vastaus kovenevaan kilpailuun. Henkilökohtainen palvelu auttaa lukijaa löytämään juuri sen itselleen sopivan kirjan.

Kirjakaupan myyjien ammattitutkinto, libristitutkinto, on myynnin ammattitutkinto, jossa erikoistutaan kirjakauppa-alalle. Vuosittain uusia libristejä valmistuu noin 15, ja jokaisella on varma työpaikka kirjakaupassa. Kirjakauppa-ala panostaa henkilökunnan jatkuvaan kouluttamiseen. Perinteikäs tutkinto on tänä päivänäkin arvostettu, sillä muuttuva ympäristö ja kirjan uudet muodot asettavat osaamiselle yhä uusia vaatimuksia.