Kirjan ja ruusun päivä ja Kiitos kirjasta-palkinto

23.4. vietettiin kaikkialla maailmassa kirjan päivää. Meillä päivä tunnetaan kirjan ja ruusun päivänä, jolloin kirjakaupoissa kautta maan kirjanostajia hemmotellaan kirjalahjalla. Tapahtuma on nykyisin kolmipäiväinen ja vähintään viidentoista euron kirjaostoksesta asiakas saa mukaansa päivää varten kirjoitetun Kari Hotakaisen uutuusteoksen. Lue lisää tämän vuoden kirjasta Hannele Salmisen blogista. 

Kirjan ja ruusun päivänä julkistettiin myös Libron, Suomen kirjastoseuran ja Kirjakauppaliiton jakaman Kiitos kirjasta-palkinnon saajaksi Tommi Kinnunen hienolla teoksellaan Neljäntienristeys. Onnea voittajalle!

Palkinnon tarkoituksena on osoittaa maamme kirjailijakunnalle, minkälaisia teoksia arvostavat lukijat, jotka työnsä puitteissa esittelevät kirjallisuutta. Äänestämään oikeutettuja ovat kaikki kirjakaupoissa ja kirjastoissa työskentelevät henkilöt. Äänestäjien kesken arvottiin kymmenen kappaletta voittanutta teosta.

general-books-roses