Mikä on Libro?

Libro ry on perustettu vuonna 1906 ja se on yksi maamme vanhimpia ammatillisia yhdistyksiä. Libro toimii sitoutumattomana kirjakauppa-alan aatteellisena yhdistyksenä. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä Suomen kirjakaupoissa, kustantamoissa ja antikvariaateissa työskentelevien henkilöiden kesken ja pyrkiä lisäämään heidän ammattitietojaan ja –taitojaan.
Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa järjestämällä kokous-, esitelmä- ja keskustelu- ym. alaan liittyviä harraste- ja kulttuuritilaisuuksia.

Yhdistys tekee yhteistyötä Kirjakauppaliiton ja kustantajien kanssa. Yhdistyksellä on edustaja Kirjakauppasäätiön hallituksessa ja Kirjakauppakoulun kannatusyhdistyksessä sekä vuosittain mukana valitsemassa Kiitos kirjasta -palkinnon ja Kirjapöllö -tunnustuksen saajia.

Pohjoismaisten rinnakkaisjärjestöjen kanssa Libro ry on osallistunut vuodesta 1929 alkaen Pohjoismaisten opintopäivien järjestämiseen. Päivät pidetään joka kolmas vuosi vuorotellen eri maissa. Libro ry järjesti opintopäivät viimeksi vuonna 2015.